נהיגה בפסילה ומה זה אומר
האם הייתם עולים לנהוג ברכב גם כאשר נאסר עליכם לעשות זאת? אם הייתם עונים בחיוב כנראה שהייתם נתפסים על עבירת תעבורה חמורה ביותר והיא נהיגה בפסילה. מצב מוגדר זה של נהיגה בפסילה נובע מכמה מצבים והם: לאחר צבירת יותר מ-36 נקודות תעבורה המעידות על עבירות תעבורה שונות שהנהג ביצע, פסילה מטעמים רפואיים, פסילה לאחר ביצוע עבירות תעבורה אחרות המחייבות פסילה, או פסילה כעונש של בית המשפט משום ביצוע עבירה אחרת עד תום ההליכים. כאמור החוק רואה במי שנתפס על סוג עבירה זו בחומרה יתרה ועל כן העונש הצפוי לאדם זה הוא מאסר. זאת משום שהחוק רואה באדם המצבע עבירה זו כעובר עבירה כפולה ומכופלת בה הוא מפר הוראה של נהיגה למרות פסילתו וכן איננו מציית לחוק וכן לגורמים המוסמכים. אך ישנם מצבים בהם למרות פסילתו של נהג יכול עורך דין להביא לידי ביטול הוראה זו. פניה אל עורך דין דוד גולן שהינו עורך דין ותיק ומנוסה בתחום זה- 30 שנים, ישמח להעניק את סיועו המשפטי בכל מקום בארץ.
התייחסות החוק והתנאים לנהיגה בפסילה
יש עבירות בחוקי התעבורה שהן בלתי נסלחות, מפני שאדם העובר עבירה זו מגלה זלזול בוטה הן בחוק עצמו, וכן בגורמים המוסמכים על אכיפת חוקי התעבורה. כך הוא העניין בכל הנוגע למי שנתפס נוהג בפסילה. נהיגה בפסילה נחשבת עד כדי כך חמורה בענייני המחוקק שהעונש עליה עלול להיות 3 שנות מאסר בפועל מינימום. אז מהם אותם מצבים המוגדרים בעיני החוק כפוסלים נהגים מלהמשיך ולנהוג? הינה לפניכם כל ההסברים:
- משום שמדובר בתופעה נרחבת יחסית בה נהגים למרות היות פסולים מנהיגה, עדיין ממשיכים לבצע נהיגה ברכבם ללא אישור, החליטה משטרת התנועה להדק את החגורה סביב אותם נהגים בדרך בה הוקמה יחדה מיוחדת הפועלת ללכידת אותם נהגים, כאשר חלק מהפעולות של אותה יחידה היא ביצוע פעולות בילוש אחר אותם נהגים בסמוך לביתם בכדי לגלות האם הם עולים לרכבם
- ישנם מצבים בהם הנהג נוהג ברכב שתוקף רישיון הרכב שלו הסתיים. כלומר נסיעה ללא ביצוע טסט מהווה עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה עלול בית המשפט להעניש את אותו נהג בפסילת רישיונו בין אם בתוקף או על תנאי כאשר מדובר בתקופת זמן מצטברת של -6 חושים בהם הנהיגה התבצעה ללא רישיון בתוקף. מצב אחר אשר יכול להוביל נהג לפסול את רישיון הנהיגה שלו כאשר הוא נוהג בתנאים שאינם תואמים לרישיון הנהיגה שלו כגון מי שיש לו רישיון רק על רכב פרטי ונמצא נוהג גם על רכב מסחרי
- כאשר נהג מודע למצב ולהוראה בה הוא פסול מלהמשיך לנהוג, חשוב להבין כי בכדי שמצב זה אכן יכנס לתוקפו כחוק חייב הנהג להיות נוכח במקום בעת מתן ההחלטה. או לחלופין שהדבר הובא לידיעת הנהג באמצעות דואר רשום. רק לאחר כי וידאו שאכן הנהג יודע על ההחלטה, אז יכולה הוראה זו לקבל את תוקפה כדין. מקרה ובו לא הובא לידיעתו של הנהג כי הוא נמצא פסול מלהמשיך ולנהוג, יש מקום לערער על החלטה זו ואף לבטלה.
סיכום דבר
לנהוג בניגוד להוראת החוק, כאשר הנה מצוי במצב של נהיגה בפסילה ולמרות זאת עדיין ממשיך לנהוג , מדובר כאן בעבירה מכופלת שהעונש עליה הוא ישיבה במאסר של לא פחות משלוש שנים. נהג זה מעיד בהתנהגותו זו שהוא לא רק מזלזל בחוק אלא גם במי שמוסמך להפעיל את חוקי התעבורה כנגד העוברים את חוקי התעבורה. וכמובן הסכנה הקיימת כלפי אנשים נוספים. עם זאת חשוב להבהיר כי נהג אשר איננו מודע לעצם קיום הפסילה של רישיונו, מצב זה לא יכול להיכנס לתוקפו על פי חוק. על כן פניה אל עורך דין לענייני תעבורה תוכל לסייע לכם בעניין זה. מוזמנים להיכנס כעת אל אתר משרדו של עורך הדין גולן לשם סיוע.